Western Union

Western Union este lider mondial în serviciile de transfer de bani şi una din cele mai vechi şi mai cunoscute mărci. Timp de peste 150 de ani, milioane de oameni au avut încredere în Western Union pentru a trimite şi a primi bani în scopul susţinerii celor de acasă, salvării turiştilor aflaţi la ananghie şi ajutării altora aflaţi în nevoie urgentă de bani.

Fiecare transfer de bani este protejat de un sistem global de securitate, de ultimă tehnologie şi poate fi identificat printr-un Număr de Control al Transferului de Bani (MTCN) unic. În cele mai multe cazuri banii sunt disponibili în numai câteva minute de la trimitere, în funcţie de orele de operare ale agentului din ţara de destinaţie, restricţiile aplicabile şi serviciul solicitat. Western Union utilizează o tehnologie electronică avansată şi o reţea mondială de computere pentru plata rapidă a banilor în peste 200 de ţări şi teritorii.

Peste 310.000 de locaţii în toată lumea fac din Western Union cel mai răspândit serviciu de transfer de bani.

Pentru a trimite, expeditorul trebuie să se prezinte la sucursala Grand Amanet

Expeditorul trebuie:

 • să cunoască numele şi prenumele corect şi complet al destinatarului,
 • să cunoască destinaţia tranzacţiei
 • să se legitimeze cu un act de identitate valabil cu fotografie (ex: buletin, carte de identitate – pentru rezidenţi; paşaport, carte de identitate pentru cetăţenii din Uniunea Europeană – pentru nerezidenţi etc)
 • comunice operatorului, verbal, elementele necesare procesării tranzacţiei
 • să completeze formularul anti-fraudă,
 • să depună suma pe care doreşte să o transfere,
 • să plătească un comision pentru efectuarea acestui serviciu. Comisionul este diferit în funcţie de suma transferată, monedă (Euro sau Ron), destinaţie (România sau străinătate), se percepe numai expeditorului, iar nivelul său este specificat în cadrul rubricii „Comisioane”,
 • să îşi menţioneze numele complet pe chitanţa ACR şi pe termenii si conditiile în care se furnizează Serviciul Western Union si să semneze cele două documente.

Suma maximă de bani ce poate fi transmisă prin serviciul Western Union este echivalentul sumei de 10.000 dolari în Euro şi RON (conversia monedei va fi făcută la cursul Western Union).

Pentru sumele ce depăşesc echivalentul sumei de 7500 dolari în euro sau RON, expeditorul trebuie să prezinte documente justificative privind urgenţa transferului.

Destinatarul se prezintă cu un act de identitate valabil şi cu fotografie (ex: buletin, carte de identitate – pentru rezidenţi; paşaport, carte de identitate pentru cetăţenii din Uniunea Europeană – pentru nerezidenţi etc) la sucursala Grand Amanet

Destinatarul trebuie:

 • să cunoască numărul de control al transferului – MTCN (acest element este obligatoriu),
 • sa cunoască numele şi prenumele persoanei care a trimis banii,
 • să cunoască suma transferată, precum şi originea transferului (ţara de unde s-a efectuat transferul).
 • să comunice operatorului, verbal elementele necesare procesării tranzacţiei, îşi va menţiona numele complet pe chitanţa ACR şi pe termenii si conditiile in care se furnizeaza Serviciul Western Union, va semna cele doua documente, după care poate încasa suma transferată în EURO sau RON.
 • Comisionul este diferit în funcţie de suma transferată, destinaţie, şi se percepe numai expeditorului.
 • Comisionul este diferit în funcţie de suma transferată, moneda (Euro sau Ron), destinaţie (Romania sau străinătate), se percepe numai expeditorului.